Fundacja Trombofilia i Zakrzepica

Informacje prasowe:

Congratulations to the World Thrombosis Day 2019 Ambassador of the Year

Oficjalna informacja na temat nadania tytułu Ambasadora Roku 2019 WTD

Pacjentka z Polski po zakrzepie uznana ambasadorem roku Światowego Dnia Zakrzepicy 2019

Informacja Polskiej Agencji Prasowej temat nadania tytułu Ambasadora Roku 2019 WTD

Polka ambasadorem roku Światowego Dnia Zakrzepicy 2019

Informacja portalu hemostaza.edu.pl na teamt nadania tytułu Ambasadora Roku 2019 Światowego Dnia Zakrzepicy

Wywiady i artykuły:

Nie lekceważ spuchniętej nogi

U pani Kamili Jaszczor zaczęło się od bólu pod kolanem, potem noga zaczęła puchnąć, a skóra sinieć. Nie każdy ma tyle szczęścia, co ona. U niej objawy zakrzepicy były tak oczywiste, że trudno je było zlekceważyć, a nie zawsze tak jest.

Mediolanie nadchodzę! - rozmowa z Kamilą Jaszczor

Przed zakrzepicą można się ustrzec. Tylko jak?

Zakrzepica, czyli żylna choroba zakrzepowo-zatorowa jest, po zawale serca i udarze mózgu, trzecim najczęstszym schorzeniem układu krążenia w Polsce. 13 października obchodzony jest Światowy Dzień Zakrzepicy - choroby, która może doprowadzić nawet do zgonu.

Zakrzepica: cichy zabójca

Kamila Jaszczor, założycielka społeczności propacjenckiej na FB Trombofilia Polska, została wyróżniona tytułem Ambasadorki Roku Światowego Dnia Zakrzepicy 2019. Rozmawiamy z nią o konieczności dalszego podnoszenia świadomości na temat zakrzepicy i jej niebezpiecznego następstwa – zatorowości płucnej.

Żylna choroba zakrzepowa - niedoceniany problem, czyli jak stałam się jednym z uczestników konferencji - nie będąc lekarzem?

Od trzech lat jako założycielka społeczności Trombofilia Polska, biorę udział w Konferencji organizowanej z okazji Światowego Dnia Zakrzepicy w Warszawie, która jest zarezerwowana wyłącznie dla środowiska medycznego.